Βιογραφικό

KonstantinosDardamanis_Biografiko_PhotoMePappou

Γεννήθηκα το 1985 στα Ιωάννινα όπου και μεγάλωσα. Οι ρίζες μου είναι από τη Λάκκα Σουλίου. Έχω ζήσει και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα έναν χρόνο στη Γαλλία κι έναν στην Ισπανία. Πρότυπο για εμένα ήταν πρώτα ο παππούς μου ο Κωνσταντής, ο “γιατρός” όπως τον αποκαλούσαν όλοι με αγάπη και σεβασμό στη Λάκκα. Mου έμαθε την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο και το να πορεύομαι πάντα στη ζωή μου με καθαρό το κούτελο. Ο πατέρας μου είναι Διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Πρεβέζης και η μητέρα μου Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα σχολικά μου χρόνια ξεκινούν στο 12ο Δημοτικό Ιωαννίνων στην Ακαδημία. Γυμνάσιο πήγα στη Ζωσιμαία για την Α’ τάξη και στη συνέχεια στο 4ο Γυμνάσιο. Τα χρόνια του Λυκείου φοίτησα στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων, είχα την τύχη να έχω εξαιρετικούς δασκάλους, πραγματικούς λειτουργούς, ανθρώπους που με έκαναν να αγαπήσω τη γνώση και με όπλισαν με πολύτιμα εφόδια για τη ζωή μου.

KonstantinosDardamanis_Biografiko_PhotoMeGiagia

Σπούδασα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολόγων Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Πέρα από τον πλούτο γνώσεων, που αποκτά κανείς σε μια κορυφαία σχολή σαν κι αυτή, δυστυχώς γίνεται μάρτυρας σε βανδαλισμούς, καθώς και σε αλλεπάλληλες ανώφελες καταλήψεις και προπηλακισμούς καθηγητών και φοιτητών. Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα τις ρίζες των χρόνιων προβλημάτων του Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Ήδη από τα 20, παράλληλα με τις σπουδές μου,  ξεκίνησα να εργάζομαι σε cafe – bar και video club. Η εμπειρία αυτή με έμαθε πως βγαίνει το μεροκάματο, καθώς και την αξία του να είσαι πάντα ωφέλιμος στην κοινωνία. Το καλοκαίρι του 2007, εργάστηκα στο Τμήμα Μελετών της Δ.Ε.Η. στα Ιωάννινα, στα πλαίσια προαιρετικού προγράμματος πρακτικής για φοιτητές Α.Ε.Ι. χάρη στην οποία, είδα από πρώτο χέρι τόσο το σημαντικό έργο που επιτελεί το Ελληνικό Δημόσιο, όσο ωστόσο και για τις ουκ ολίγες παθογένειες που έχει.

KonstantinosDardamanis_Biografiko_PhotoDiplomaHlektrologoiMhxanikoi
KonstantinosDardamanis_Biografiko_PhotoMeEidikesDynameisStratos02
KonstantinosDardamanis_Biografiko_PhotoMeEidikesDynameisStratos01

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας πίστευαν πως για να γίνει κάποιος πολίτης, πρέπει πρώτα να έχει υπηρετήσει την πόλη του ως οπλίτης. Το Νοέμβριο του 2010 είχα την τιμή να υπηρετήσω την πατρίδα μου ως Καταδρομέας – Αλεξιπτωτιστής στις Ειδικές Δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έμαθα πως ο επιμένων και “ο τολμών νικά”, ενώ έννοιες όπως το Καθήκον και η Φιλοπατρία αποτελούν σταθερές αξίες στη ζωή μου.

Το 2013 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στα χρηματοοικονομικά στην Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου και έλαβα το Master in Advanced Finance από το IE Business School. Οι σπουδές μου με εφοδίασαν με πολύτιμες γνώσεις οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα μου έδωσαν την ευκαιρία να δω πως λειτουργεί μια σοβαρή δυτική Ευρωπαϊκή χώρα και ιδίως, πως είναι να σπουδάζει κανείς σε ένα πραγματικά σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

KonstantinosDardamanisMSc_img
KonstantinosDardamanis_Biografiko_PhotoNationalBank

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών μου σπουδών εργάστηκα στο Τμήμα Τραπεζικής Μεγάλων Επιχειρήσεων της Eurobank και στη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος. Σήμερα εργάζομαι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στα Ιωάννινα. Η εργασιακή μου εμπειρία στον Χρηματοπιστωτικό τομέα, μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι στον πυρήνα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ως εκ τούτου να αποκτήσω μια πολύ καθαρή εικόνα αλλά και γνώση για τα προβλήματα και τα βαθύτερα αίτια της κρίσης.

Konstantinos Dardamanis - Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης - Μπέμπα

Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου, ήταν αναμφίβολα η μέρα που αντίκρυσα για πρώτη φορά την κόρη μου στην αγκαλιά της γυναίκας μου.
Η οικογένεια είναι για κάθε άνθρωπο ότι πιο ιερό. Ως πατέρας, θέλω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε να συμβάλλω σε ένα καλύτερο μέλλον για το παιδί μου αλλά και για κάθε παιδί.

Τον Απρίλιο του 2016 εξελέγην Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οικονομίας της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων. Στα δυο χρόνια της θητείας μου εκτός από πλούσια αρθρογραφία, παρουσία στα τοπικά κανάλια, αλλά και μια σειρά από δελτία τύπου, προχώρησα στη διοργάνωση δράσης για την ενημέρωση των συμπολιτών μου για το μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων και τις προτάσεις που η Νέα Δημοκρατία έχει παραθέσει στα πλαίσια της “Δεύτερης Ευκαιρίας”.

Ως εκλεγμένος σύνεδρος για τη διετία 2016-2018, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε δυο κομβικά συνέδρια. Στο μεν 10ο, όπου στηρίξαμε την πρόταση του προέδρου για το νέο Καταστατικό της Παράταξης, εισάγοντας έννοιες όπως αξιολόγηση, όριο θητείας προέδρου και οικονομική διαφάνεια, στο δε 11ο όπου ξεδιπλώθηκαν οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα που αξίζουμε.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας πράξη την δέσμευσή του για Ανανέωση, Αξιοκρατία και Άνοιγμα της Φιλελεύθερης Παράταξης στην κοινωνία, ξεκίνησε την πρωτοποριακή διαδικασία του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία και αποφάσισα να συμμετάσχω. Μαζί με άλλα 49 εξαιρετικά πολιτικά στελέχη από όλη την Ελλάδα, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να αναδειχθούμε από αυτή την ανοιχτή, διαφανή και απολύτως αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης. Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων μας έγινε τον Ιούλιο του 2017 στην Καθημερινή της Κυριακής.

Konstantinos Dardamanis - Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης

Μητρώο Στελεχών - Νέα Δημοκρατία

Με την ιδιότητα του Πολιτικού Στελέχους του Μητρώου Στελεχών και μέλος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης, προσπαθώ καθημερινά να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη διαρκή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και την οριστική έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση. Οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε καλύτερα.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του επιλέγοντάς με ως υποψήφιο βουλευτή για το Νομό Ιωαννίνων, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, με γεμίζει με ευθύνη και αισιοδοξία: ευθύνη γιατί επελέγην να μεταδώσω το μήνυμα της μεγάλης μας Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της κι επόμενου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αισιοδοξία, γιατί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτούν την πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Ζητώ την στήριξή σας για να κάνουμε πράξη την ανανέωση και να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζουμε.

Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης


Πολιτικό Στέλεχος του Μητρώου Στελεχών – Μέλος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης

Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οικονομίας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

 

Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων

Nea DImokratia - Logo
Επιστροφή